Barnkläder och leksaker begagnat

När det gäller barnkläder och leksaker, speciellt för yngre barn, är ett smart tips att skaffa begagnat. Att även sälja eller skänka bort barnkläder och leksaker man inte längre behöver eller använder. Yngre barn använder ofta inte sina barnkläder och leksaker särskilt länge, utan växer ifrån dem fort. Detta gör att dessa barnkläder och leksaker oftast är i väldigt skick, om inte nyskick, när de slutar användas. Därför känns det kanske onödigt att slänga.

Begagnat sparar dessutom pengar, och även på vår miljö. Det slipper göras lika mycket barnkläder och leksaker, och det slängs inte lika mycket heller.

Det finns mycket fint som är begagnat också, och många säljer till exempel stora paket med barnkläder och leksaker. Man ska såklart alltid be om att få titta på sakerna först, om man är osäker på kvalitén. Ett annat tips är att alltid tvätta av sakerna innan användning, om det går. Efter det är det mesta som nytt igen, och ens egna barn kan ha roligt med de sakerna.

Pengarna man sparar kan man lägga undan till något annat, kanske någon rolig utflykt för barnen eller så. Det finns alltså bara fördelar med att köpa barnkläder och leksaker begagnat, och är man osäker kan man som sagt köpa från någon som bor nära, och få titta på sakerna först.