Rätt packat med packpapper

Packpapper är ett tunt silkespapper som tjänar som omslagspapper till ömtåliga saker. Du kan hitta det i flyttsammanhang, i butiker som säljer exempelvis inredning eller som omslag runt en produkt du får hem med posten från en internethandel. Det kan användas som stötskydd både under en lastbilsfärd till ett nytt boende och som omslag under vägen hem från affären. Det passar också som skydd om många ömtåliga produkter ska ligga nedpackade under en tid i samma låda, så att de inte skadar varandra.

Packa rätt med packpapperPackpapper

Packpapper är en bra hjälp när du packar varor eller tillhörigheter. Linda det några varv runt produkten och använd sedan gärna ett till lager för att få extra dämpning. Om det är en mugg eller kopp som packas är det bra att först rulla in muggen i ett eller flera lager packpapper, och sedan stoppa ned det ”utstående” pappret i muggen. Packpapper avger ingen färg på porslin som tidningspapper kan göra, därför är packpapper att föredra. Om det gäller exempelvis tallrikar eller fat är det viktigt att komma ihåg att efter invirningen ställa ned dem på högkant i flyttkartongen eller påsen, för att förhindra att tunga föremål ställs ovanpå och spräcker dem.

Tips på förpackningslösningar

Du som har behov av att använda packmaterial i något sammanhang men inte vet var du ska börja kan här få några tips på hur du kan utnyttja förpackningsmaterial till dess fulla potential.

Det första material du bör skaffa dig, förutom packpapper, är kartonger att packa saker i, oavsett om det handlar om en temugg till en kund eller en hel bokhyllas föremål i ditt hem. Tillräckligt stora kartonger är en förutsättning för att få med sig allt – men också för att sakerna ska komma fram hela och rena.

Extra utrymme som skapas i kartonger kan nämligen fyllas ut med exempelvis emballage plast, såsom bubbelplast, skumplast och packchips. Bubbelplast kan vara kompletterande som invirningsmaterial till packpappret, men kan också fungera som mjuka ”kuddar” som förhindrar att föremålet slår emot kartongväggarna. Skumplast och packchips, men även hopskrynklat packpapper kan användas på samma sätt.

Ett annat emballage som kan ge stötdämpande effekt är emballage frigolit. Fyll dina kartonger med det fyllnadsmaterial du tycker blir bäst, lägg ned föremålet och fyll sedan på med emballage i plast för att ge skydd uppåt också. Då kan inte kartongens överdel eller lock skada varan vid tryck.